Sándor Milesz

You are here

Hét évesen kezdett el zongorázni tanulni a beregszászi zeneiskolában. Az első zenekarát 1974-ben alapította, mint iskolai zenekart. Később az egyetemi tanulmányai során találkozott Tőzsér Józseffel, az Android együttes alapítójával, zeneszerzőjével.

1980-ban az Android alapító tagja, billentyűs hangszereken játszott. A bemutatkozó koncert érdekessége volt, hogy mellotron mellett igazi csemballót szólaltatott meg. 1981-től megszűnéséig az együttes menedzsere, szervezésében készült 1983-ban az együttes első stúdió anyaga. Meghatározó szerepet játszott az együttes 1995-ös és 2008-as újraegyesülésében, ez utóbbi esetben visszatért mint zenekari tag is.

 

 

About us

ANDROID is a progressive rock (neo-prog) band. Currently we are performing live as a quartet, often with quest musicians, playing songs from our four CDs we have published so far.  The band was originally established in 1980, but after a longer break, we are continuously playing since 2008. Our music combines elements of progressive and classic rock, folk music and even classical music.